marți, 7 aprilie 2020

Unt hidratant pentru corp handmade

  Bună, reţeta de azi este una foarte simplă cu 3 ingrediente, dar foarte utilă pentru persoanele cu piele uscată şi nu numai. Este un unt bogat, hidratant, poate fi folosit de toţi pentru a catifela pielea dar se poate folosi şi după expunerea la soare, după epilare, pentru călcâie uscate care se descuamează. Este optim ca înlocuitor al uleiului de masaj.
  Avem nevoie de:
-50 g unt de shea,
-50 g ulei de cocos virgin,
 -25 g de gel de aloe vera.
  Untul de shea se ştie că are proprietăţi nutritive, eu vă recomand untul de shea rafinat, deoarece cel virgin are un parfum nu tocmai plăcut. Uleiul de cocos virgin menţine parfumul nucii de cocos ş în acest fel nu trebuie să parfumaţi untul. Gelul de aloe vera puteţi să il preparaţi în casă, reţeta  aici, 
Dar se poate folosi şi gelul de aloe vera cumpărat, numai să fie gel de aloe pur, nu preparate cosmetice cu gel de aloe. Dacă nu gasiţi ulei de cocos virgin ci din cel rafinat fără miros puteţi adăuga 2-3 picături de ulei esenţial la alegere pentru a parfuma untul de corp.
  Modul de preparare este foarte simplu: topim uşor untul de shea şi uleiul de cocos cât să le inmuiem şi începem să le amestecăm cu mixerul sau cu un tel până prind consistenţa de frişcă, apoi adăugăm gelul de aloe vera continuând să amestecăm până cand totul este încorporat.
  Untul de păstrează într-un borcănaş cu filet, departe de razele soarelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu