marți, 28 aprilie 2020

Gelatina pentru duş handmade

  Bună, astăzi vreau să vă arăt cum se fac gelatinele de duş, simile cu cele de la lush. Acestea se pot face în casă cu puţine ingrediente, cu un preţ mult inferior al gelatinelor de la celebra marcă. Aceste gelatine sunt o alternativă a săpunurile solide sau gelurilor de duş, forma lor gelatinoasă fiind plăcută la atingere.
  Avem nevoie de:
-un plic de gelatină,
-100 g apă,
-75 g gel de duş sau săpun lichid,
-câteva picături de ulei esenţial,
-colorant alimentar lichid,
-forme de silicon la alegere.

  Începem prin a înmuia gelatina în apă cum scrie în instrucţiunile de pe plic. Chiar dacă vi se pare multă, trebuie să ţineţi cont că gelatinele trebuie să fie destul de tari pentru a nu se consuma prea repede. Încălzim apa pentru a topi toată gelatina, când este complet topită adăugăm gelul de duş şi amestecăm încet pentru a nu face prea multă spumă. Adăugăm colorantul alimentar şi uleiul esenţial. Acest pasaj este facultativ, dacă avem aceste ingrediente le adăugăm, sau dacă gelul de duş este destul de parfumat sau colorat putem să le omitem.
  Dacă compusul este limpede şi fără spumă deasupra putem să îl turnăm în forme, cu atenţie pentru a nu face bule sau spumă, astfel încât rezultatul final să fie o gelatină clară, limpede.
  Dacă preparăm aceste gelatine pentru copiii putem încorpora în ele niste jucării mai mici sau mai mari cum ne place mai mult.
  Lăsăm la răcit formele timp de 4-6 ore, le scoatem şi le putem folosi.
  Aceste gelatine trebuie păstrate într-un loc lipsit de umezeală, deci baia nu este un loc indicat. Se pot conserva timp de o lună sau două, din cauza procentului mic de conservant. E bine să facem câteva şi să le folosim cât mai repede.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu