marți, 21 aprilie 2020

Lumânare pentru masaj handmade


   Lumânarea pentru masaj este făcută cu ceară vegetală dermocompatibilă sau cu amestec de ceară şi unturi sau uleiuri vegetale dermocompatibile, ceea ce o diferenţiază de lumânarea convenţională. Aceste lumânări folosesc ingrediente cu punct de topire mic, ca atunci când ceara se topeşte să nu existe riscul să ne ardem.
  Lumânările de masaj parfumate fac bine atât corpului prin hidratare profundă cât şi spiritului prin mişcările de relaxare şi energia pe care o emană.
  Ceara utilizată pentru aceste lumânări este cea de soia pentru că are punctul de topire în jurul a 50 de grade, dar şi pentru proprietăţilor hidratante ale acesteia. Îmbogăţirea lumânărilor cu unturi şi/sau uleiuri vegetale conferă o alură mai preţioasă şi devin mai hidratante.
  Reţeta care v-o propun este una simplă cu puţine ingrediente:

-un pahar sau căniţă ca cel din imagine,
-fitil pentru lumânare,
-24 g ceară de soia,
-3 g unt de cacao,
-3 g unt de shea,
-4 g macerat uleios de gălbenele,
-6 picături ulei esenţial la alegere.

  Procedimentul este simplu: topim la bain-marie ceara de soia şi untul de cacao, când sunt topite adăugăm untul de shea, maceratul uleios şi uleiul esenţial.
  Cu un pic din amestec lipim fitilul de fundul paharului iar partea superioară o fixăm cu un cârlig de rufe. Turnăm cu atenţie amestecul în pahar să nu desprindem partea inferioară a fitilului.
  Pentru a folosi lumânarea o aprindem timp de 10 minute, o stingem şi turnăm în palmă puţină ceară. Aceasta trebuie să fie caldă, nu fierbinte pentru a evita incidente neplăcute.
 
 

sursa imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu