marți, 20 februarie 2018

Balsam de buze handmade hidratant cu doar trei ingrediente

  Balsamul de buze este un cosmetic foarte iubit de doamne şi domnişoare, foarte util pe timpul iernii atunci când avem buzele uscate, dar putem folosi tot timpul anului pentru a ne menţine buzele moi şi hidratate.
  Reţeta pe care v-o dau este foarte simplă, avem nevoie de 3 ingrediente, dar rezultatul obţinut este de mare efect, un stick hidratant şi protectiv. ingredientele de care avem nevoie sunt: ceara de albine, uleiul de ricin şi untul de cacao. Ingredientele se folosesc în aceeaşi proporţie, adică o cantitate egală din cele 3 ingrediente.
  Eu folosesc această reţetă de foarte mult:
3 g ceară de albine;
3 g unt de cacao;
3 g ulei de ricin.
 Cu acest gramaj obţinem circa 2 stick-uri din acelea cu filet de capacitate de 5 g fiecare ( poza de mai jos).
 Ceara de albine este cea care dă densitatea balsamului de buze, uleiul de ricin este un ulei dens, care rămâne pe buze şi le hidratează iar untul de cacao are proprietăţi hidratante şi nu în ultimul rând punctul de topire al său conferă balsamului de buze un mod de întindere perfect.
  Aceasta este reţeta bază, vine un stick dur, care iarna dă dificultăţi la întindere pe buze, e bine de folosit această reţetă mai mult vara. Pentru iarna putem adăuga mai mult ulei, circa 0,5 g, care poate fi ulei de ricin, vitamina E uleioasă, unt de shea.
  Acum vă dau procedeul care este unul simplu: cântărim toate ingredientele într-un castronel metalic, punem totul la bain-marie şi asteptăm să se topească. Când toată ceara este topită, amestecăm pentru a ne asigura că totul este omogen şi începem să umplem stick-urile noastre. Ţin să precizez că stick-urile care se pot umple sunt cele cu filet de genul acesta:


Dacă vrem să umplem stick-urile de ruj de exemplu din care ar putea curge compoziţia noastră putem folosi metoda siringăi: adică tăiem vârful unei seringi, extragem pistonul fără să il scoatem de tot, menţinem seringa în poziţie verticală şi o umplem. Când s-a solidificat balsamul de buze putem să în transferăm în stick-ul de ruj gol.                                                                                                              
ceara de albine
am adăugat şi untul de cacao










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu