miercuri, 26 martie 2014

CE TREBUIE SĂ ȘTII ÎNAINTE DE A ÎNCEPE AUTOPRODUCEREA COSMETICELOR ÎN CASĂ!

  Producerea cosmeticelor în casă nu e un joc în care amesteci ingrediente aleatorii și îți poate ieși un produs cosmetic. Trebuie să țineți cont de compatibilitatea sau eventual incompatibilitatea dintre ingrediente!
  Pentru început nu ne ”aruncăm” în producerea unei creme de față, ci începem cu produse simple, de exemplu putem face o mască de fața, un balsam de buze, mască de par, unt montat pentru corp.
  Cel mai important înainte de a începe producerea oricărui produs e citirea, înțelegerea și învățarea teoriei de compatibilitate dintre ingrediente, cum trebuie amalgamate, abia apoi trecem la practică. Fără a înțelege teoria autoproducerii cosmeticelor în casă nu putem elabora și produce nimic. Riscăm a amesteca ingrediente incompatibile între ele, care pot da produce dăunătoare, alergizante, sau nu pot da nicicum un produs cosmetic ci o masă neemulsifiată de materii prime.
  Trebuie să știți că fiecare ingredient are un interval de pH în care e stabil, un punct de fuziune, o temperatură de emulsifiere, un grad de incompatibilitate mai mare sau mai mic cu un alt ingredient.
De exemplu vitamina PP sub pH 5.5 lasă acidul nicotic, emulsifianții se topesc in jurul temperaturii de 60 grade, piatra de alaun e incompatibilă cu oxidul de zinc.
  Substanțele care le folosim, chiar dacă sunt naturale, nu sunt inofensive, iar folosirea neadecvată poate duce la rănirea, chiar gravă, a propriei persoane, sau a celor din jur!

  În următoarele postări o să vă scriu despre fiecare ingredient în parte, gradul de periculozitate și incompatibilitatea dintre ingrediente.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu