duminică, 9 februarie 2014

Ingrediente de evitat in cosmetice

INGREDIENTELE DE EVITAT

PETROLATII:
Mineral oil
Petrolatum
Paraffinum liquidum
Cera microcristallina
Vaselina
Paraffina
Microcrystalline Wax

SILICONII:
(tot ce se termina cu: -thicone; -xiloxane; -silanoil)
Dimethicone
Cyclomethicone
Ciclopentasiloxane

SUNT PRIMII COMPUSI DE EVITAT INTR-UN PRODUS COSMETIC.

Acesti compusi sunt polimeri anorganici, derivati ai petrolului, nu sunt biodegradabili, au risc mare de poluare iar asupra pelii au efecte negative, cauzeaza aparitia cosurilor, a punctelor negre, porilor dilatati,deshidratarea pielii.
Siliconii si petrolatii la suprafata pielii formeaza o pelicula, epiderma apare mai matasoasa, parul lucios si sanatos, dar in realitate acesti compusi creeaza un miraj, pe termen lung siliconii si petrolatii dauneaza pielii si parului.


CONSERVANTI (eliberatori de formaldehida):
Imidazolidinyl urea
Diazolidinyl urea
Methylchloroisothiazolinone
Methylisothiazolinone
Formaldheyde
DMDM hydantoin
Benzylhemiformal, 2-bromo, 2-nitropropane
1,3-diol, 5-bromo, 5-nitro, 1,3-dioxane
methyldibromo glutaronitrile
sodium hydroxymethylglycinate

ALTELE (tensioactivi si emulsionanti):
Monoethanolamine (MEA) (es: Cocamide Mea)
Triethanolamine (TEA) (es: Cocamide Tea)
Diethanolamine (DEA) (es: Cocamide Dea)
SLS - Sodium Lauryl Sulfate
Ammonium Lauryl Sulfate
PEG - Polietilenglicole
PPG
Triclosan
5-cloro-2-(2,4-diclorofenossi) fenolo
BHA – butilidrossianisolo – E320
BHT – butilidrossitoluene – E321

Conservantii - formaldehida. Este o substanta antibacterica cu efect cancerogen, mutagen si periculos pentru reproducere. In plus e toxica pentru sistemul imunitar, respirator, nervos si pentru organele de simt.
Conservantii de mai sus nu contin formaldehida, dar atunci cand se descompun sunt in gradul de a elibera formaldehida. Ajunsi in corp, acesti agenti antibacterici sunt in gradul de a distruge bacteriile ( bune sau rele) interactionand astfel cu sistemul nostru imunitar cauzand grave alergii.

Tensioactivii
Cocamide Mea, Dea si Tea sunt substante chimice folosite ca tensioactivi in sampoane sau gel de dus pentru a "sustine" spuma formata. Acesti compusi daca sunt asimilati in corp formeaza nitrati si nitriti- agenti cauzatori de cancer.
PEG e un emulsionant care este folosit in produsele cosmetice pentru a tine impreuna substante care nu se amesteca ( de ex. apa si uleiul). Ca tensioactiv se utilizeaza in produsele uleioase pentru ca nu formeaza multa spuma.
Produsii PEG sunt derivati petrolieri asadar sunt extrem de poluanti si nu sunt biodegradabili, in plus pot sa contina oxid sau dioxid de etilen care sunt cancerigeni.
De obicei PEG vine urmat de un numar de ex. PEG 40 Hydrogenated castor oil adica fiecare mol de castor oil are atasat in compozitie 40 mol de etilen , deci cu cat PEG este mai mare cu atat este mai toxic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu