marți, 10 martie 2020

Gel dezinfectant pentru mâini handmade

    Bună ziua, după cum bine ştiţi răspândirea virusului COVID-19 este o problemă medicală naţională, iar prevenţia luării acestuia este foarte importantă, folosirea dezinfectantului pentru mâini este recomandată după fiecare atingere a obiectelor de pe stradă, mijloace de transport, magazine sau alte mijloace care ar putea transmite acest virus.
  Dezinfectantele de mâini din comerţ sunt eficace dar din cauza cererii mari ar putea fi terminate şi nu mai sunt disponibile pentru vânzare, dar să nu disperăm căci putem să le producem în casă cu puţine ingrediente la îndemâna oricui. Acest dezinfectant se foloseşte pe pielea uscată, conţinutul mare de alcool neutralizează viruşii şi microbii.
  Avem nevoie de:
-70 g alcool etilic de 95 grade,
-1 g gumă xanthan,
-10 g glicerină vegetală,
-19 g apă distilată,
-5 picături de ulei esenţial de tea tree.
   Începem prin a amesteca guma de xanthan cu glicerina vegetală până când s-a amalgamat totul. Turnăm apa peste amestec şi amestecăm bine apoi adăugam alcoolul şi uleiul esenţial. Gelul se conservă datorită conţinutului mare de alcool, il punem in flaccane mici  uşor de purtat în geantă atunci când ne deplasăm.
  Dacă nu avem gumă de xanthan nu e nici o problemă, putem amesteca toate ingredientele, în acest caz nu mai avem un gel ci un lichid dezinfectant. Îl putem transfera în contenitoare spray ca să ne dezinfectam mâinile sau suprafeţele din jurul nostru.
  Putem face şi cantităţi mai mari, înmulţind în mod egal cantităţile.


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu