luni, 1 septembrie 2014

Unguente naturale făcute în casă

  Unguentele sunt preparate cosmetice simple preparate cu ulei vegetal şi ceară de albine. Procentul de ulei şi ceara variază în funcţie de consistenţa dorită.
  De obicei procentele sunt : 97% ulei vegetal şi 3% ceară de albine.
  Sunt folosite mai ales pentru a dilui uleiurile esenţiale, pot conţine maceratele uleioase sau alte substanţe lipofile, având mai ales proprietăţi curative decât cosmetice. În mediul cosmetic nu se folosesc în locul cremelor deoarece sunt prea grase şi unsuroase.
  Unguentele se îm part în trei categorii:
-unguente balsamice : conţin uleiuri esenţiale şi macerate uleioase cu proprietăţi expectorante şi balsamice (menta, eucalipt);
-unguente antireumatice şi analgezice : conţin uleiuri esenţiale şi macerate uleioase cu proprietăţi antiinflamatoare ( uleiuri esenţiale de geraniu, macerat uleios de arnica);
-unguente calmante : conţin macerate uleioase cu proprietăţi calmante şi curative ( macerat uleios de muşeţel sau gălbenele, bisabolol sau alte extracte calmante).
  Modul de preparare este simplu: se pune la încălzit la bain-marie într-un recipientuleiul vegetal ales şi ceara de albine, se aşteaptă să se topească ceara, iar când s-a topit totul se ia de pe foc şi se amestecă până când se răceşte compusul.

UNGUENT   
Sursa imagine www.elemental.eu

Un comentariu: